Archive for the ‘Uncategorized’ Category

Nieuwe start!

donderdag, oktober 22nd, 2020

Nieuwe Start ! De Stichting Kathedralentrail is er even tussenuit geweest maar met een nieuw bestuur zijn we begonnen met het re-activeren van de Stichting! De nieuwe bestuursleden hebben met menkarren een rondje gemaakt langs de bestaande men-routes (zie foto) om zo de struikelblokken op de routes helder te hebben. Verder zijn wij in overleg met Staatsbosbeheer om te kijken wat wij samen kunnen regelen om de routes zo veilig en leuk mogelijk te maken voor de paardensport. Ook hopen we op veel input van jullie kant! Wat moet er veranderen ? Wat lijkt jou leuk? Waar zou jij willen/ kunnen helpen? Maar heb je zelf ook knelpunten gezien of ervaren op de routes? Laat het ons weten en misschien kunnen wij wel wat voor je doen! Groetjes van het bestuursteam van Stichting Kathedralentrail.

let op! kapwerkzaamheden

maandag, september 3rd, 2018

Beste ruiters en menners,

Op dit moment worden er door Staatsbosbeheer overal kapwerkzaamheden uitgevoerd. Omdat niet exact is aan te geven op welke dag in welk perceel gekapt wordt, is het advies om als je gaat rijden alert te zijn op mogelijke werkzaamheden en je route aan te passen. Paarden in combinatie met kettingzagen, versnipperaars en tractoren is meestal niet echt succesvol.

Dus extra opletten en neem geen risico’s

Hekken geplaatst bij de golfbaan

vrijdag, mei 4th, 2018

In onze route ter hoogte van de golfbaan is er nieuwe aanplant van bomen gerealiseerd. Om deze aanplant te beschermen tegen reeen zijn er hekken geplaatst. Helaas is daardoor de route zo smal dat menwagens er niet meer goed door kunnen rijden. Wij hebben dit gemeld bij Staatsbosbeheer en zij zullen zo snel mogelijk actie ondernemen om de route weer geheel toegankelijk te maken voor ruiters EN menners.

Dit is ook een oproep aan jullie allemaal. Als jullie op de route een obstakel tegenkomen (omgevallen boom, gat in het pad enz.) dan horen wij dat graag. Dat kan via een berichtje op FB. We kunnen het probleem of zelf oplossen of doorgeven aan Staatsbosbeheer.
Alvast bedankt voor jullie medewerking.

Werkzaamheden A6

dinsdag, april 17th, 2018

Beste ruiters en menners,

Het gebruik van ruiter- en menpaden is uiteraard voor jullie eigen verantwoording en risico.

Toch willen we jullie informeren over veranderingen in de paden waardoor de veiligheid van ruiter en paard in het geding kunnen komen.

De werkzaamheden aan de A6 zorgen ervoor dat de verbinding tussen Almere Hout en Almere Buiten NIET toegankelijk is.

Vanaf de Vinkweg gaat de ruiterroute onder de A6 door en dan links de leidingstraat(grindpad) op richting Almere Buiten. De onderdoorgang A6 is volledig geblokkeerd en dus niet toegankelijk.

Vanaf Buitenhout (Almeers Hippisch Centrum) is het ruiterpad ook NIET meer toegankelijk. Vanaf het punt dat het pad de bosstrook uitkomt en op de leidingstraat komt, is er geen doorgang meer.

Denk aan je veiligheid en vermijd dit deel van de route.

De enige andere mogelijkheid om vanuit Almere Hout naar Almere Buiten te rijden is via de Kievitsweg/Trekweg. Je rijdt dan over de ventweg over de A6. Echter ook op dit moment is dat een levensgevaarlijke route. Het viaduct wordt vernieuwd waardoor de doorgang versmald en verlegd is, daarnaast wordt de ventweg gebruikt door bouwmachines (kranen, tractoren, bulldozers en zo).

Helaas is er dus op dit moment GEEN veilige route naar en van Almere Hout / Almere Buiten.

Zo gauw als de verbinding weer open en berijdbaar is, zullen we dit via Facebook en deze website bekend maken.

Afsluiting Lange Wetering

maandag, mei 8th, 2017

MEDELING VAN PROVINCIE FLEVOLAND

Liggers voor nieuwe brug over Lange Wetering

In week 22 brengt aannemer KWS de liggers aan voor de nieuwe brug over de Lange Wetering. Verkeer op de Waterlandseweg (N305) en fietsers/ruiters die langs de Lange Wetering rijden, krijgen te maken met verkeersmaatregelen.

Van 29 mei tot en met 2 juni
De liggers worden geplaatst van 29 mei tot en met 2 juni. Aan beide kanten van het water staan hijskranen en op de oude brug wordt een vrachtauto opgesteld. Vanuit die posities is het mogelijk de liggers neer te laten tussen de beide landhoofden en de pijlers in het midden van de vaart.

Afsluitingen rijstrook en fietspad
Zolang de liggers worden geplaatst, wordt voor verkeer op de Waterlandseweg een rijstrook afgesloten. Een tijdelijke VRI (verkeerslichten) regelt dat het verkeer beurtelings richting A27 of richting A6 kan doorstromen.

De paden langs de Lange Wetering worden tijdens de werkzaamheden aan de brug om beurten afgesloten voor fietsers en ruiters.

De werkzaamheden maken deel uit van het provinciaal project Baanverdubbeling Waterlandseweg (N305). De openstelling staat gepland voor eind 2017.

Gezellige onderhoudsdag

zondag, februari 12th, 2017

 photo Onlangs bijgewerkt_zpssdnlhybu.jpg
Wat een geslaagde ochtend was het! Met een flinke ploeg vrijwilligers was het werk vlot gedaan. Daarna gezellig met z’n alleen aan de snert. Iedereen bedankt voor de inzet.

Onderhoudsdag 15 jannuari 2017

maandag, januari 16th, 2017

Het was weer een gezellige ochtend. Een twintigtal vrijwilligers melden zich ´s ochtends bij het verzamelpunt. Eerst natuurlijk koffie en thee met wat lekkers en daarna vol goede moed het bos in. Het weer werkte prima mee, dus het werk ging vlot. Tussendoor nog een keer warme chocolademelk met slagroom, waarna de laatste takken gezaagd konden worden. Na afloop eigen gemaakte erwtensoep en een gezellige nazit. Met vereende krachten hebben we er weer een geslaagde ochtend van gemaakt.

Helaas is het door een storing niet mogelijk om een foto te plaatsen bij dit bericht. Voor een impressie verwijs ik u naar onze Facebook pagina.

Onderhoudsdag zondag 15 januari gaat door

donderdag, januari 12th, 2017

Dinsdag hebben we samen met de boswachters Freek en Johan een inventarisatie gedaan om te zien op welke stukken nu onderhoud gedaan moet worden. Helaas was de route nogal nat dus de auto moet wel door de wasstraat.

Er zijn twee bospercelen waar aan gewerkt moet worden. Het ene deel is reeds door onze vrienden van Groen & Meer gedeeltelijk gesnoeid maar nog niet tot de vereiste hoogte van 3 meter. Te laag betekent dat je er niet gewoon onderdoor kunt rijden zowel te paard als met de menwagen. Overigens kun je dan wel figureren in Sleepy Hollow :)

Het andere deel is nog nooit gesnoeid maar is nu echt aan de beurt.

Als de ploeg vrijwilligers net zo groot is als de vorige keer, dan zouden we met twee tot drie uur klaar moeten zijn. De weersvoorspelling is goed (droog en +4 graden en een beetje zon) dus het is goed te doen. Warme kleding en stevig schoeisel is natuurlijk wel aan te raden.

We zien jullie graag zondag 15/01 om 10.00 uur bij de Paradijsvogelweg 53.

Tot dan!!

Onderhoudsdag!! 15 januari 2017

zaterdag, januari 7th, 2017
Zondag 15 januari 2017 organiseren wij weer een onderhoudsdag voor onze ruiterroute. Het is al bijna twee jaar geleden dat we het hebben gedaan. Het groot onderhoud van de bosgebieden zorgde ervoor dat wij niets hoefden te doen. Echter nu moet het weer een keertje gebeuren omdat er op aantal plaatsen takken over het pad groeien en dat is als ruiter of menner nogal vervelend.
De inventarisatie waar we wat moeten gaan doen, vindt komende week plaats. Staatsbosbeheer zorgt voor gereedschap zodat wij zondag op een aantal plekken de route weer goed berijdbaar kunnen maken.
Als je zin hebt om mee te helpen, stuur even een PB met je naam en telefoonnummer. Als het heel slecht weer is, wordt het afgelast en dan is het wel handig als we je kunnen bereiken.
Het exacte tijdstip en de plaats waar we verzamelen wordt nog bekend gemaakt.
Veel handen maken licht werk en met velen zijn we ook snel klaar.
Dus meld je aan, is gezellig en tenslotte doe je het ook voor jezelf en je paard.

Verleggen route bij Nobelhorst

zaterdag, oktober 22nd, 2016

Het heeft allemaal iets langer geduurd dan gepland maar volgende week gaat de verlegging van het ruiterpad bij Nobelhorst beginnen. Daar waar je vanaf de oversteek Watersnipweg de beheerweg hebt gekruist, kon je voorheen voor de bomen naar rechts en dan langs Nobelhorst/Vitens naar de fietsbrug/Vinkweg. Nu ga je voor de bomen naar links en dan rechts het elzenlaantje in waardoor je aan het einde ook bij de fietsbrug/Vinkweg terecht komt. Zie het kaartje

LET OP!! Vanaf volgende week wordt er dus met gronddumpers in dit gebied gereden en zal ook een bulldozer de grond moeten vlakken om de aanleg mogelijk te maken. Geen plaats dus om met je paard te zijn. We weten nog niet hoe snel e.e.a. gerealiseerd is maar we houden jullie op de hoogte.