Archive for oktober, 2012

Najaarsonderhoud: help mee!

dinsdag, oktober 23rd, 2012

Gat in het pad

zondag, oktober 7th, 2012

Zondagmorgen 30 september 2012

Het zonnetje schijnt. Om 10.00 uur ga ik Leny ophalen. Met de Landrover, inclusief aanhanger en scheppen, gaan we op pad.

Om alvast een beetje te wennen aan het off the road rijden, nemen we als eerste het ruiterpad vanaf de Paradijsvogelweg richting de Kievitsweg. De Landrover heeft er geen problemen mee, maar oh jee: Er staat een tent aan het einde van het ruiterpad in verband met een wielerwedstrijd. Met de nodige stuurmanskunst en wat passen en meten, kunnen we er precies tussendoor. Pffff.

Ik had Leny vooraf gewaarschuwd dat ik niet van plan was om achteruit te rijden met de aanhanger, dus veel keus hadden we ook niet. Ook wel weer leuk natuurlijk, een beetje op avontuur vlakbij huis.

Zand scheppen

Vol goede moed gaan we richting de golfbaan waar een stukje verder op een zandhoop ligt. Nadat we redelijk wat zand in de aanhanger hebben geschept gaan we verder op pad. Een breed stuk gras ligt voor ons wat ons naar de bewuste plek brengt. Na de beproeving op het ruiterpad, voorzien we geen problemen voor de Landrover op het drassige gras. Het plan is om  rustig rijden maar wel voldoende gang erin houden. Dat zou toch moeten lukken. Oei het blijkt toch wel erg drassig te zijn en helaas even later staan we vast. Wat te doen. We kunnen natuurlijk de man des huizes bellen (vrouwen in nood doen het altijd goed bij de mannen), maar we zijn natuurlijk niet voor niets met de landrover op pad gegaan en de “lage gearing” biedt in dit soort situaties uitkomst.

hmm wel een beetje erg natEerst een beetje naar voren, dan een beetje naar achteren en ja hoor we kunnen weer verder.  Wel zo eerlijk even er bij te vermelden dat het duwen van Leny nog het meest heeft geholpen.

Eindelijk kunnen we dan het gat dichten waar we voor zijn gekomen. Lekker zand scheppen en al snel is er geen gat meer te zien. Dit geeft echt voldoening. Je moet er toch niet aan denken als je paard er, in volle galop, in stapt. Vervolgens loopt Leny loopt voor de auto uit, op zoek naar nog meer gaten. Nadat we her en der wat dicht gemaakt hebben keren we tevreden huiswaarts.

noeste arbeid

Al met al een zeer geslaagde dag met een overheerlijk zonnetje. ‘s Avonds hebben we lekker op de rug van het paard nog even genoten van een ander stuk van de route. Want hier doen we het natuurlijk allemaal voor.

Nettie