Archive for oktober, 2015

Stand van zaken groot onderhoud

zondag, oktober 11th, 2015

UPDATE UPDATE UPDATE

Zaterdag hebben we een inspectie rit gemaakt om te zien hoe de route er nu bij ligt na een droge week. Vanaf de Goudplevierweg tot aan de Vogelweg is het groot onderhoud gedaan al liggen er hier en daar nog stapels hout om afgevoerd te worden. Het pad vanaf de bosweg bij de Groene Kathedraal is voor het eerste deel bijna onder het gras verdwenen. Er lopen diepe sporen doorheen van auto’s en tractoren. Vanaf de bocht langs de akker tot aan het fietspad is dramatisch slecht. Het pad is helemaal kapot gereden en zelfs na een week droog weer, grote plassen. Voor een deel is ook hier het pad verdwenen onder het gras of weg geploegd. We zullen met Staatsbosbeheer overleggen hoe dit kan worden opgelost.

Het tweede deel (na onder de Vogelwegbrug doorgereden te zijn) is duidelijk nog niet klaar. Overal omzaagde bomen, stapels stammen en veel, heel veel modder. Voor paarden slecht doorheen te rijden en uitwijken gaat vrijwel niet. Zelfs het stuk waar de route door het gras langs het water loopt, is niet meer herkenbaar. We zijn tot aan het fietspad bij de Golfbaan gereden en daarna over de Watersnipweg naar het pad tussen de Kievitsweg en de Paradijsvogelweg. Helaas bleek ook daar dat vooral op het eerste deel vanaf de Kievitsweg tractoren het pad helemaal kapot gereden hebben. Men is daar ook nog bezig met de houtkap.

Dus let goed op, het groot onderhoud is nog niet voorbij, men is vooral op het tweede deel nog volop bezig.

We hopen dat voor de winter de paden al hersteld kunnen worden maar als men nog niet klaar is, dan zal dat niet lukken.

We houden je op de hoogte.

UPDATE UPDATE UPDATE

vrijdag, oktober 2nd, 2015

Het groot onderhoud door Staatsbosbeheer is grotendeels klaar. Althans voor het gedeelte van de route die begint bij het Van Bavelpad (Goudplevierweg) en eindigt bij de brug over de Hoge Vaart bij de Vogelweg. Het gedeelte aan de kant van Vogelhorst en de Golfbaan is nog niet klaar.

LET OP! Het hak en zaagwerk is klaar maar het hout moet nog wel worden afgevoerd. Dus je kunt nog tractoren en vrachtwagens op dat gedeelte tegenkomen.

Binnenkort rijden we met de boswachter over dat gedeelte van de route om te zien wat er allemaal hersteld moet worden zodat we hopelijk weer een goed ruiter- en menpad krijgen.

Word vervolgd…..