Archive for januari, 2017

Onderhoudsdag 15 jannuari 2017

maandag, januari 16th, 2017

Het was weer een gezellige ochtend. Een twintigtal vrijwilligers melden zich ´s ochtends bij het verzamelpunt. Eerst natuurlijk koffie en thee met wat lekkers en daarna vol goede moed het bos in. Het weer werkte prima mee, dus het werk ging vlot. Tussendoor nog een keer warme chocolademelk met slagroom, waarna de laatste takken gezaagd konden worden. Na afloop eigen gemaakte erwtensoep en een gezellige nazit. Met vereende krachten hebben we er weer een geslaagde ochtend van gemaakt.

Helaas is het door een storing niet mogelijk om een foto te plaatsen bij dit bericht. Voor een impressie verwijs ik u naar onze Facebook pagina.

Onderhoudsdag zondag 15 januari gaat door

donderdag, januari 12th, 2017

Dinsdag hebben we samen met de boswachters Freek en Johan een inventarisatie gedaan om te zien op welke stukken nu onderhoud gedaan moet worden. Helaas was de route nogal nat dus de auto moet wel door de wasstraat.

Er zijn twee bospercelen waar aan gewerkt moet worden. Het ene deel is reeds door onze vrienden van Groen & Meer gedeeltelijk gesnoeid maar nog niet tot de vereiste hoogte van 3 meter. Te laag betekent dat je er niet gewoon onderdoor kunt rijden zowel te paard als met de menwagen. Overigens kun je dan wel figureren in Sleepy Hollow :)

Het andere deel is nog nooit gesnoeid maar is nu echt aan de beurt.

Als de ploeg vrijwilligers net zo groot is als de vorige keer, dan zouden we met twee tot drie uur klaar moeten zijn. De weersvoorspelling is goed (droog en +4 graden en een beetje zon) dus het is goed te doen. Warme kleding en stevig schoeisel is natuurlijk wel aan te raden.

We zien jullie graag zondag 15/01 om 10.00 uur bij de Paradijsvogelweg 53.

Tot dan!!

Onderhoudsdag!! 15 januari 2017

zaterdag, januari 7th, 2017
Zondag 15 januari 2017 organiseren wij weer een onderhoudsdag voor onze ruiterroute. Het is al bijna twee jaar geleden dat we het hebben gedaan. Het groot onderhoud van de bosgebieden zorgde ervoor dat wij niets hoefden te doen. Echter nu moet het weer een keertje gebeuren omdat er op aantal plaatsen takken over het pad groeien en dat is als ruiter of menner nogal vervelend.
De inventarisatie waar we wat moeten gaan doen, vindt komende week plaats. Staatsbosbeheer zorgt voor gereedschap zodat wij zondag op een aantal plekken de route weer goed berijdbaar kunnen maken.
Als je zin hebt om mee te helpen, stuur even een PB met je naam en telefoonnummer. Als het heel slecht weer is, wordt het afgelast en dan is het wel handig als we je kunnen bereiken.
Het exacte tijdstip en de plaats waar we verzamelen wordt nog bekend gemaakt.
Veel handen maken licht werk en met velen zijn we ook snel klaar.
Dus meld je aan, is gezellig en tenslotte doe je het ook voor jezelf en je paard.