De Route

De route is zo’n 15 kilometer lang en loopt door heel Almere Hout. Het pad, ook geschikt voor paard en wagen, slingert zich door het bos van Almeerderhout langs de Hoge Vaart, een breed kanaal dat door heel Flevoland loopt. Onderweg ontmoet je prachtige reeën en indrukwekkende roofvogels.

Ook loopt de route langs de Paradijsvogelweg en Prieelvogelweg, een rijtje met vrijstaande huizen dat bij elkaar steeds meer op een dorp begint te lijken. Het begin- en eindpunt is de Groene Kathedraal. Dit is een project van kunstenaar Marinus Boezem, die hier met Italiaanse populieren de Kathedraal van Reims op ware grootte heeft nagebootst.

In verband met bouwwerkzaamheden voor de nieuwe wijk Nobelhorst, is een deel van de route afgesloten. Als alternatief hiervoor  is een nieuwe ruiter/menroute aangelegd door een bosperceel aan de Paradijsvogelweg. De route is daardoor wel korter geworden, maar we hebben er wel een mooi zandpad voor in de plaats gekregen. Het bestuur van de stichting is nog in onderhandeling met de gemeente Almere en Staatsbosbeheer voor nog meer compensatie, want wij vinden het niet acceptabel dat de route door de bouwwerkzaamheden zoveel korter is geworden. Naar de toekomst toe is het wel de bedoeling dat de route weer uitgebreid zal worden en langs Nobelhorst zal lopen, maar daar zijn we op de korte termijn niet mee geholpen.

Download de route in pdf (met wijziging)!

Start- en eindpunt (met parkeerplaats):
Kathedralenbos
Almere, Flevoland (Google)