Over ons

Een aantal enthousiaste paardenliefhebbers is er samen met Staatsbosbeheer in geslaagd een nieuwe ruiter- en menroute rond Almere Hout te realiseren van wel 16 kilometer! Dit is hiermee zelfs de enige ruiter- en menroute van Almere.

De belangen van deze route zijn ondergebracht in een nieuwe stichting: Stichting Kathedralentrail Almere. Wij zijn afhankelijk van donateurs voor onder andere het onderhoud van de route. Met een donatie  steunt u dit unieke initiatief!

Ook zijn wij op zoek naar vrijwilligers die ons willen helpen en zijn wij altijd op zoek naar goede ideeën en activiteiten. Neem gerust contact met ons op via e-mail info@kathedralentrailalmere.nl

De Groene Kathedraal
De Kathedralentrail is een schitterende ruiterroute door Almere Hout. Het is vernoemd naar de Groene Kathedraal in Flevoland, een prachig stukje landschapskunst.

De Groene Kathedraal is een project van kunstenaar Marinus Boezem (1934). Hij heeft de plattegrond van de Kathedraal van Reims op ware grootte nagebootst door aanplanting van Italiaanse populieren.

De natuurlijke kathedraal is een kopie op ware grootte van de Kathedraal van Reims: 150 meter lang en 75 meter breed. De populieren zijn geplant op de punten waar in de echte kathedraal de zuilen staan. In 1996 werden de betonnen paden voltooid, die de kruisribben van de gotische gewelven verbeelden. Lees meer bij Wikipedia.